Sivut

perjantai 27. toukokuuta 2011

Kuukauden kertaus

Olen taas ollut lähes kuukauden kirjoittamatta. Yritän taas tsempata vähän.
Tässä kuitenkin nopea kertaus kuukauden tapahtumista:

Pauliina Marttila olio suomessa 5-8.5 ja olin varannut meille kaikki mahdolliset valmennukset.
Torstaina 5.5 Pauliina ratsasti Manulla ja kertoili hyviä treenivinkkejä. Pauliina sai myös herkistettyä Manun paremmi pohkeen eteen.
Perjantaina oli estetunti, jolle osallistui Manun lisäksi myös viimekauden ylläpito projektini Binks :D Oli mukavaa nähdä ponia pitkästä aikaa, se on mennyt mukavasti eteenpäin.
Tunnilla tehtiin aluksi puomeja ympyrällä, sitten pientä pystyä ja kavaletti linjaa ja lopuksi vielä oksereista koottua pomppu linjaa ja kahdesta muurilaatikosta tehtyä sarjaa. Manu meni tunnilla hyvin, mutta oli vähän turhan innokas.
Lauantaina oli taas estetunti tällöin tehtiin rataharjoitusta tai oli tarkoitus tehdä. Itse olin jostain syystä todella epävarma, joka pilasi monta asiaa. Manu oli taas innokas ja vähän vahva, joka sekään ei helpottanut. Lopulta saimme koko radan hypättyä ilman ongelmia. Viimeiseksi teimme vielä linjaa, johon oli laitettu väliin paljon puomeja, jotta Manu ei ryntäilisi niin paljoa. Pari ekaa kertaaa meinattiin kompastua puomeihin, mutta sitten Manu tajusi idean ja pomppi puomit kiltisti.

Alku viikko otettiin vähän kevyemmin ja loppuvikosta palattiin taas kouluratsastuksen pariin.

Torstaina oli Maijan koulutunti, Manu oli vielä hyppäämisen jäljiltä vähän vallaton ja kouluratsastu
ei suuremmin kiinnostanut. Lopussa kuitenkin ihan ok.

Perjantaina lähdimme kohti Niinisaloa. Ratsastin Manun aamulla kotona vähän koulua ja muutama hyppy ja sitten ratsastin uudestaan illalla Niinisalossa. Niinisalossa tein vain noin 30min koulua, Manu oli ihan mukava.

Manu varikolla

Ratsastin siis harrasteluokassa.
Lauantaina oli koulu ja rataesteet. Koulu meni ihan ok Manu jäi jonkin verran pohkeen taakse ja oli vähän löysä, mutta se on parempi kuin se että olisi ampunut ja sinkoillut :D Olen siis ihan tyytyväinen rataan, josta saatiin 61,11%. Koulun jälkeen ruuvattiin hokit jalkaan ja vaihdettiin varusteet ja sitten rataesteille. Manu hyppäsi rataesteet puhtaasti, mutta ratsastin itse huonosti.

koulurata:


esterata:


esteradalla:



Sunnuntaina oli maaston vuoro. Manu meni hienosti puhtaan maaston ilman suurempia ongelmia. Lopputulos 13/54 eli sijoitus tuli :D

Maastosta esteen 2,3 ja 4ab


Maaston ensimmäinen este

Taas otimme alkuviikon kevyesti ja loppuviikosta lisäsimme treeniä.
Torstaina hppäsin pietä 2 laukan linjaa, jossa oli puomeja välissä. Meni ihan ok.

Perjantaina Maijan koulutunti, joka meni alun ravurileikin jälkeen todella hyvin. Manu kantoi itsensä ravissa ja oli todella kevyt. Laukassakin Manu yritti parhaansa ja kokosikin laukkaa hieman.

Launtaina Manulla oli taas sinkoilu päivä. Tarkoitus oli ratsastaa vain noin 30min suht kevyesti, mutta siitä tulikin 1,5h höykytys. Manu ei ollut lopussakaan kiva, mutta olisin saanut jatkaa iltaan asti ja siltikään siitä ei olisi tullut sen parempi.
Ratsastuksen jälkeen pesin Manun ja tein letit valmiiksi sunnuntaita varten.

Sunnuntai aamulla lähdmme klo 6 ajamaan kohti ypäjää. Nyt starttasimme tutustumisluokan. Ypäjällä laitoimme hevosen kuntoon ja radalle. Manu oli taas vähn löysä johtuen luultavasti lauantain rääkistä, mutta teki kivan kouluradan ilman suurempia rikkoja. Prosentit taas samat 61,11%
Rataesteet taas 0vp. Nyt rata tuntui hyvälle, jos paria pitkäksi venynyttä mutkaa ei lasketa.
Maastossa Manu eteni todella hyvin. Vedelle vähän jarrasi samoin kuivahaudalle, mutta muuten ihan ensiluokkaista menoa. tulos 0vp.
loppusijoitus 7/33 ja taas sijoitus :D
videot tulossa tähän illalla.

Maaston jälkeen pestynä

Vähän välipalaa

Manu on saanut taas ottaa alkuviikon kevyemmin. Keskiviikkona kävimme käyntimaastossa ja eilen ratsastin kevyesti kentällä.
Tänään olisi tiedossa Maijan kouluvalmennus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti